Zásady ochrany osobních údajů společnosti ZORIVO s.r.o.

Níže uvedené zásady ochrany osobních údajů jsou platné pro veškeré činnosti zpracování osobních údajů prováděné obchodní společností ZORIVO s.r.o., IČ 037 09 361, se sídlem Čápkova 46/43, 602 00 Brno, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 86271, a to bez ohledu na to, zda jsou osobní údaje poskytovány a zpracovávány prostřednictvím webové stránky www.poisonbite.eu, na prodejnách společnosti ZORIVO s.r.o., či při jiné činnosti pracovníků společnosti ZORIVO s.r.o., a to v rozsahu, v jakém jsou na konkrétní činnost zpracování použitelné.

 

Společnost ZORIVO s.r.o. je správcem osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES. V případě dotazů, žádostí a dalších záležitostí týkajících se osobních údajů a jejich zpracování můžete využít některý z těchto kontaktů:

 

Adresa pro doručování: Čápkova 46/43, 602 00 Brno

 

Telefonní číslo: +420 702 431 598

 

Kontaktní e-mail: info@poisonbite.eu 

 

Vezměte, prosíme, na vědomí, že bez ohledu na to, zda prostřednictvím webové stránky nakupujete, registrujete uživatelský účet nebo ji pouze navštěvujete, je nutné se řídit dále uvedenými pravidly, která vymezují a upřesňují podmínky užívání webové stránky ve vztahu ke zpracování osobních údajů a práva a povinnosti správce osobních údajů a subjektů údajů.

 

  1. Registrace na webové stránce

Na webové stránce se můžete registrovat prostřednictvím registračního formuláře a založit tak svůj uživatelský účet. Do registračního formuláře je nutné vyplnit požadované údaje, zejména email. Další osobní údaje jako je Vaše jméno, telefonní číslo a korespondenční adresu můžete doplnit následně. Registrací je uživatelský účet založen. Informace uváděné při registraci musí být pravdivé a úplné. Účet, při jehož založení byly použity nepravdivé nebo neúplné údaje, můžeme bez náhrady zrušit. Totéž platí pro informace zadané do účtu po jeho založení. V případě změn ve Vašich údajích doporučujeme provést jejich bezodkladnou úpravu v uživatelském účtu.

 

Pro přístup do uživatelského účtu je potřeba uživatelské jméno a heslo. Přístupové údaje do uživatelského účtu uchovávejte v tajnosti. V opačném případě společnost ZORIVO s.r.o. nenese odpovědnost za případné zneužití uživatelského účtu třetí osobou.

 

Prostřednictvím uživatelského účtu můžete především objednávat zboží, sledovat objednávky a proces jejich vyřízení a spravovat uživatelský účet včetně do něj zadaných údajů. Případné další funkce uživatelského účtu jsou vždy uvedeny na webové stránce. Vezměte, prosíme, na vědomí, že máme právo Váš uživatelský účet bez náhrady zrušit, pokud prostřednictvím Vašeho účtu dochází k porušování dobrých mravů, platných právních předpisů nebo podmínek, se kterými jste jeho založením vyslovili souhlas.

 

 

  1. Ochrana osobních údajů

Při vyplnění objednávky, při registraci uživatelského účtu, při zadání dotazu nebo přihlášení k odběru newsletteru poskytujete společnosti ZORIVO s.r.o. některé Vaše osobní údaje. Dále při užívání webové stránky dochází k získávání, uchovávání a zpracovávání dalších údajů, k nimž má společnost ZORIVO s.r.o. přístup. Jak Vás informujeme při jejich zadání, tímto úkonem a užíváním webové stránky udělujete souhlas se zpracováváním a shromažďováním svých osobních údajů v uvedeném rozsahu a k uvedeným účelům, a to ve většině případů až do doby vyjádření nesouhlasu s dalším takovým zpracováním. Pro zpracování Vašich osobních údajů totiž musíme vždy mít zákonný podklad. V případě registrace k odběru newsletteru, zadání dotazu či vytvoření uživatelského účtu bez objednání zboží je takovým podkladem Vás souhlas se zpracováním Vašich údajů, v případě zadání údajů při objednávce zboží je tímto podkladem skutečnost, že údaje potřebujeme k uzavření kupní smlouvy a plnění povinností z ní vyplývajících. V některých případech můžeme Vaše osobní údaje zpracovávat z důvodu našeho oprávněného zájmu, kterým je zejména rozvoj, propagace a zlepšování našeho podnikání.

 

Ochrana osobních údajů je pro nás velice důležitá. Při nakládání s osobními údaji proto postupujeme v souladu s právním řádem České republiky, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „ZOOÚ“), ve znění pozdějších předpisů a s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováváním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen jako „nařízení“).

 

2.1 Co jsou osobní a další údaje?

Osobní údaje jsou ty údaje, které nám dobrovolně poskytujete v rámci vyplnění objednávky, dotazu, poptávky či registrace. Osobními údaji se rozumí veškeré informace, které identifikují nebo mohou identifikovat konkrétní osobu. Osobními údaji jsou zejména, avšak nikoliv výlučně, jméno a příjmení, fotografie, datum narození, e-mailová adresa, adresa bydliště či telefonní číslo.

 

Další údaje, které získáváme automaticky v souvislosti s využíváním webové stránky, jsou IP adresa, typ prohlížeče, zařízení a operačního systému, doba a počet přístupů na webovou stránku, informace získané pomocí souborů cookie a další obdobné informace. Upozorňujeme, že tyto další údaje můžeme získávat i bez registrace a bez ohledu na to, zda na webové stránce nakupujete nebo ne. Tyto další údaje nám pomáhají zjišťovat soubory cookies, o jejichž používání jsme Vás informovali po Vašem příchodu na webovou stránku

 

2.2 Jak využíváme osobní a další údaje?

Prostřednictvím osobních a dalších údajů Vám především umožňujeme přístup k Vašemu účtu a co nejsnazší užívání webové stránky. Jsou pro nás rovněž nezbytné v případě, že u nás objednáte zboží, abychom věděli, s kým smlouvu uzavíráme, měli Vám zboží jak doručit a v případě potřeby Vás mohli kontaktovat. Údaje dále využíváme pro komunikaci ohledně správy Vašeho účtu a pro uživatelskou podporu. Údaje mohou být použity pro zlepšování našich služeb, a to včetně využívání analýzy chování uživatelů webového rozhraní.

 

Údaje mohou být využity k obchodním a marketingovým účelům, tj. k vedení databáze uživatelů webové stránky a k nabízení zboží a služeb, a to po dobu trvání právního důvodu pro tento způsob zpracování a využití osobních a dalších údajů. V některých případech, jako je například uskutečnění objednávky, takto můžeme činit, dokud proti tomu nevznesete námitku, v jiných případech tak můžeme činit jen s Vaším souhlasem, o jehož udělení jste vždy žádáni a informováni účelu, pro který souhlas udělujete. Souhlas se zasíláním obchodních sdělení a elektronické pošty za účelem přímého marketingu můžete kdykoliv odvolat formou e-mailu na naši kontaktní e-mailovou adresu nebo prostřednictvím odkazu v obchodním sdělení

 

2.3 Jak spravujeme a zpracováváme Vaše osobní údaje?

Naše společnost je správcem osobních údajů ve smyslu ZOOÚ i nařízení, a je vedena v registru u Úřadu pro ochranu osobních údajů pod registračním čísle 00064390.

Zpracováním Vašich osobních a dalších údajů můžeme pověřit třetí osobu jakožto zpracovatele.

Osobní i další získávané údaje jsou plně zabezpečeny proti zneužití.

 

Osobní údaje budou zpracovávány po dobu nezbytně nutnou pro splnění smlouvy a zajištění nároků z ní plynoucích. V případě jejich zpracování na základě registrace k zasílání obchodních sdělení či vytvoření uživatelského účtu budou údaje zpracovány do doby, kdy odvoláte Vás souhlas či nám dáte jiným způsobem najevo, že si již takové zpracování Vašich údajů nepřejete. Osobní údaje budou zpracovávány v elektronické podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem.

 

2.4 Komu předáváme Vaše osobní údaje?

Vaše osobní údaje nepředáváme žádné další osobě. Výjimku představují externí dopravci a osoby podílející se na dodání zboží, případně poskytnutí služby. Takovým osobám jsou Vaše osobní údaje předávány v minimálním rozsahu, který je nutný pro doručení zboží nebo poskytnutí služby. Pokud budeme Vaše údaje využívat pro marketingové účely, můžeme je předat osobě, která pro nás tyto činnosti zajišťuje, a to opět jen v rozsahu, které je nezbytný pro poskytovanou marketingovou službu.

 

Jak jste byli informováni při provedení objednávky, společnost ZORIVO s.r.o. předává emailové adresy zadané při vyplnění objednávky provozovateli portálu www.heureka.cz za účelem generování a zasílání dotazníků spokojenosti s nákupem na webové stránce. Provozovatel portálu www.heureka.cz je ve vztahu ke společnosti ZORIVO s.r.o. v postavení zpracovatele – předané osobní údaje tedy zpracovává za účelem zjišťování spokojenosti s nákupem výhradně pro společnost ZORIVO s.r.o. a nezpracovává je pro vlastní účely.

 

2.5 Jaká jsou Vaše práva v souvislosti s osobními údaji?

Máte právo přístupu ke svým osobním údajům a právo na informace o jejich zpracování (informace o účelu zpracování, jaké údaje o vás zpracováváme, informace o zdrojích těchto údajů, informace o případných příjemcích). Tyto informace Vám budou bez zbytečného odkladu poskytnuty na požádání, stejně tak jako potvrzení, zda o Vás nějaké osobní údaje zpracováváme

 

Dále máte právo požadovat opravu nepřesných osobních údajů nebo výmaz osobních údajů, případně vznést námitku proti zpracování osobních údajů. Na základě Vaší písemné žádosti odstraníme Vaše osobní údaje z databáze. Žádost o výmaz osobních údajů by měla být založena na některém z důvodů stanovených v čl. 17 odst. 1 nařízení. Do doby, než rozhodneme o Vašem požadavku na opravu osobních údajů či jejich výmaz máte právo požadovat, abychom zpracování dotčených údajů omezili.

 

Pokud osobní údaje zpracováváme na základě Vašeho souhlasu, máte právo tento souhlas kdykoliv odvolat. Pokud jej odvoláte, není tím dotčena oprávněnost zpracování provedeného před odvoláním souhlasu.

 

V případě, že Vaše údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu na jejich zpracování, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a my Vaše údaje nebudeme zpracovávat až do doby, než prokážeme závažné oprávněné důvody na jejich zpracování. Pokud by naším oprávněným zájmem byl přímý marketing, bude vznesení námitky bez dalšího znamenat ukončení zpracování osobních údajů pro tento účel.

 

Pokud se domníváte, že naše společnost nebo námi pověřený zpracovatel osobních údajů provádí zpracování Vašich osobních údajů, které je v rozporu s právními předpisy, můžete:

  • požádat nás nebo zpracovatele o vysvětlení;
  • požádat, abychom my nebo zpracovatel odstranili takto vzniklý stav. Zejména se může jednat o blokování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci osobních údajů;
  • podat stížnost proti takovému zpracování u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

 

Při ochraně Vašich osobních údajů Vám vyjdeme maximálně vstříc. Pokud ovšem s vyřízením nebudete spokojeni, máte právo obrátit se na příslušné orgány, zejména na Úřad pro ochranu osobních údajů. Tímto ustanovením není dotčeno Vaše oprávnění obrátit se se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.

 

Za poskytnutí informací o zpracování osobních údajů můžeme požadovat přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na poskytnutí informace.

 

Dozor nad ochranou osobních údajů provádí Úřad pro ochranu osobních údajů (http://www.uoou.cz ).

 

Naše společnost i případní zpracovatelé osobních údajů mají sídlo v České republice. 

 

  1. Služby společnosti Google a soubory cookies

Webová stránka pro svou činnost využívá takzvané „cookies“. Webová stránka dále používá službu Google Analytics a případně i další služby poskytované společností Google, Inc. (dále jen „Google“). K využívání cookies dochází i v rámci využívání těchto dalších služeb.

 

3.1 Co jsou to cookies a jak vyjádříte souhlas s jejich používáním?

Cookies jsou textové soubory ukládané do počítače nebo jiného elektronického zařízení každého návštěvníka webového rozhraní, které umožňují analýzu způsobu užívání webového rozhraní.

Používáním webového rozhraní udělujete svůj souhlas s využíváním souborů cookies, a také se zpracováváním údajů o Vás společností Google a naší společností, a to způsobem a k účelům podrobněji popsaným na webovém rozhraní. O používání souborů cookies jste byli informováni při Vašem prvním přístupu na webové rozhraní.

 

3.2 Můžete ukládání souborů cookies ve svém počítači nějak zabránit?

Používání souborů cookies můžete odmítnout volbou v příslušném nastavení v internetovém prohlížeči. Nepřejete-li si být součástí statistik Google Analytics, můžete využít zablokování .

Upozorňujeme na to, že při odmítnutí používání souborů cookies není vyloučeno, že nebudete moci plně využívat veškeré funkce webové stránky.

 

3.3 Jak Google využívá získaná data?

Pokud Vás zajímá, jak Google využívá data, které užíváním webového rozhraní získává, dozvíte se tyto informace kliknutím na následující odkaz: Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů.  

 

3.4. Remarketingové aktivity

Pro lepší cílení a personalizaci internetové reklamy využíváme služeb jako je například Sklik od společnosti Seznam.cz, AdWords od společnosti Google, případně i další. Pro Vás to znamená, že se Vám při prohlížení internetu zobrazuje reklama na produkty, o které jste již v minulosti například návštěvou našich internetových stránek projevili zájem. Tyto služby totiž na základě informací ze souborů cookies využívají poznatky o Vašem pohybu na webu k výše popsaným účelům. Pokud si nepřejete, aby byly tyto informace k uvedeným účelům využívány, je třeba odpovídajícím způsobem nastavit Váš internetový prohlížeč (nastavte svůj prohlížeč, aby blokoval ukládání informací o průchodu webem).

 

 

Tyto zásady jsou účinné dnem 20.5.2018

 

ZORIVO s.r.o.

provozovatel webové stránky www.poisonbite.eu

IČ:037 09 361

se sídlem Čápkova 46/43, 602 00 Brno

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 86271